Zoeken
  • Rosanna Meeder

Dag 4 - Dag in Shanghai

Bijgewerkt: 29 jan 2020


Vandaag tweede volledige dag in Shanghai. Je merkt dat bij de twee gezinnen die hier eergisteren aangekomen zijn de jetlag begint op te spelen. Niet iedereen heeft de tweede nacht net zo lekker geslapen als de eerste en we zijn dus allemaal een beetje moe. Dat hield ons vanzelfsprekend niet tegen om de stad in te gaan. Aangezien de kinderen allemaal erg blij werden van het aquarium-idee besloten we met bijna de gehele groep daar naartoe te gaan. Josephine en Alexander besloten samen naar het Shanghai museum te gaan.

Dinah en ik samen met Jiade op pad dus! Nou is Jiade constant met de andere chinese “zusjes”. Zo noemen wij ze tenminste. Ze hebben zichzelf al omgedoopt tot nichtjes en ze zijn absoluut onafscheidelijk. Uit één van de andere gezinnen is er ook nog een jongetje mee. Deze is iets jonger dan de meisjes maar hij hoort er helemaal bij! Bij het eerste signaal dat ze misschien wel opgesplitst iets gaan doen sputteren ze allemaal tegen. Het is ook zó gezellig.

Het aquarium was goed te vergelijken met het oceanium in diergaarde Blijdorp. Ook van die zelfde soort tunnels. Echter waren deze in chinese uitgave; met een heel laag plafond. Ze hadden een bijzondere collectie aan vissen. Van enorm groot tot visjes nog kleiner dan een pinknagel. Vooral de kwallen waren erg indrukwekkend. Ze hadden wel 5 verschillende soorten allemaal in neon-verlichtte aquaria. Dit lichtte ze heel indrukwekkend op en hierdoor veranderde ze ook telkens van kleur.

Na het aquarium zijn we gaan lunchen bij een frans eettentje waar ze in plaats van broodjes allerlei soorten beleg op croissants deden. Denk hierbij dus ook aan croissant met tonijn of ander hartig beleg… BAH! Dinah en ik besloten een soort kaasbroodje te nemen. Chinezen eten alles zoet dus we hadden kunnen verwachten dat “een soort kaasbroodje” een berg suiker zou bevatten waar je u tegen zegt. Nou en dat was te merken. De eerste hap was een hele vreemde gewaarwording. Zou niet willen zeggen dat het vies was maar vreemd was het zeker. Gelukkig hadden ze een heel lekker vruchten sapje en koffie.

Na het lunchen zijn we met de metro (zoals we ook al naar het aquarium waren gegaan) door gegaan. De metro in Shanghai is echt druk en chaotisch. Desondanks vonden wij redelijk makkelijk onze weg. Deed mij een beetje denken aan de metro in Parijs. Met te metro gingen we twee haltes om vervolgens uit te stappen bij “peoples park”. Hier was het museum waar Alexander en Josephine waren en wij zouden ze op gaan halen. Dit bleek een hele uitdaging te worden. Het park is namelijk groot, ongeorganiseerd en met veel kleine “tussendoor paadjes”. Het was wel echt een traditioneel park waar mannen tegen elkaar zaten te kaarten (voor geld), een groepje mensen zat te Mahjongen en waar een oude vrouw door haar man gemasseerd werd onder haar voeten. Gelukkig liepen we Alexander en Josephine tegen het lijf dus bleef de zoektocht beperkt.

Iedereen had onwijs moeie voeten dus hebben we besloten rond een uur of 4 terug te gaan naar het Hotel. Morgen moeten we ruim 6,5 uur met de trein naar Nanchang dus het uitrusten is wel nodig. Vanavond gaan we waarschijnlijk met z’n allen eten & dan ga ik samen met papa nog wat fotograferen op de Bund. Morgen gaat de wekker om 5:45 dus vroeg naar bed!

Liefs,

Rosanna

&

de rest van de Meedertjes.

Foto 1: De brug die het "japanse" en "westerse" deel van Shanghai voor het eerst met elkaar verbond. Deze brug zat heel dicht bij ons hotel & wat ons opviel is dat er eindeloos veel bruidsparen op de foto gaan.

Foto 2: De Bund in de avond. Ook hier is het ongelofelijk druk met bruidsparen. Daarnaast is dit dé beste plek voor een foto van de skyline!

Foto 3: Groepje Mahjongende Chinezen in het Peoples Park

Foto 4: Groepje gokkende (soort poker) Chinezen in het Peoples Park. Blijkbaar was het spel heel interessant want er stond een hele menigte omheen.

Foto 5 & 6: Een van de kwallen soorten uit het aquarium


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© Rosanna Meeder Photography

THANKS FOR VISITING

“I’m looking for the unexpected. I’m looking for things I’ve never seen before”. – Robert Mapplethorpe

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Flickr Icon
  • White Youtube Icoon
  • White LinkedIn Icon