Zoeken
  • Rosanna Meeder

Dag 10 - Yangtze Cruise - Wushan

Bijgewerkt: 29 jan 2020


Vandaag zijn we, na het passeren van de Shiplock, de gehele nacht doorgevaren naar Wushan. Dit is een dorpje dat een paar jaar geleden in zijn geheel 80 meter de berg op is verhuisd. Door de bouw van de 3 kloven dam (Gorges dam) is de waterstand aan de “upstream” heel erg toegenomen. Het originele dorpje Wushan is dus onder water komen te staan. De Chinese overheid heeft het dorp laten verhuizen en alle inwoners een nieuw appartement aangeboden. Onze gids vertelde dat hij er erg op vooruit is gegaan qua leefomstandigheden maar dat hij het heel zonde vind van de geschiedenis van het dorp verdwenen is. De oorsprong van dit dorp is namelijk meer dan 2000 jaar terug. Nu heeft het dorp nog geen geschiedenis van langer dan 20 jaar.

Wushan is op het moment een groeiende stad door al het toerisme dat er naar toe komt. Zowel de “lesser three gorges” als de “mini three gorges” zijn te bereiken vanaf dit dorp. Grote cruises leggen hier aan en de passagiers gaan, net als wij, verder met de ferry. Deze ferry vaart door de lesser gorges, een ongelofelijk mooi natuurgebied dat eigenlijk een zijsplitsing van de Yangtze is. De ferry legde halverwege aan zodat wij over konden op kleine bootjes. Met deze kleine bootjes gingen we de mini three gorges in. Deze waren nóg mooier!!

Het gekke van dit soort natuurgebieden is dat je ze normaal alleen op tv ziet. Als je er dan echt bent kun je je bijna niet voorstellen dat het echt is. Mijn hersenen bleven me maar vertellen dat ik in een levensechte film zat. Toen ik later mijn eigen foto’s terug zat te kijken kon ik nog steeds niet helemaal geloven dat ik er echt geweest ben. En toch moet ik zeggen dat ik het echt ga missen. Ik bedoel, hoe heerlijk is het als je ’s ochtends om 6;30 wakker wordt, de balkon deur open doet en direct uitzicht hebt op de prachtigste natuur! Daarnaast is de temperatuur zo ’s ochtends vroeg ook heerlijk; Beetje een briesje, graadje of 19 en een beetje een zonnetje. Richting de middag wordt het af en toe wel behoorlijk warm, toerist spelen met 32 graden is best zwaar ;)

We hebben vandaag de middag rustig gehouden. Er was een optionele tour waar Josephine en Alexander wel naartoe zijn geweest. Toen ze terug kwamen met het verhaal dat ze in de zon bijna 400 treden hadden beklommen was ik stiekem best een beetje blij dat ik op de boot was gebleven! Heb na de lunch een heerlijke voetmassage (op chinese stijl) laten doen. Voelde me daarna als herboren haha.

De avond was ook rustig, heb met Dinah lekker een filmpje gekeken. Op een gegeven moment was er in de bar op deck 5 (wij slapen op deck 4) een talentenjacht. Chinezen zijn over het algemeen stille en rustige mensen maar jeetje wat maakte die herrie!! Keiharde muziek, lachen en schreeuwen. Gelukkig werden ze redelijk op tijd weer stil. Naast de herrie van de talentenjacht is er nog iets op cruise schepen waar je echt helemaal gek van wordt. In elke kamer hangt een speaker waar algemene berichten door gesproken worden. Opzicht best handig, zo weten alle passagiers altijd waar ze aan toe zijn. De chinezen hebben echter het zeldzame talent om de speaker TE VAAK te gebruiken. Denk hierbij aan verhalen (in het chinees natuurlijk) van ruim een kwartier. Deze worden dan nog herhaald en soms nóg eens herhaald. De versie in het engels komt er vaak (niet altijd) achteraan. Deze duurt gemiddeld 30 seconden… Chinees is blijkbaar een zeer inefficiënte taal…

Morgen hebben we de gehele ochtend vrij (de eerste excursie is om half 4) maar toch moeten we om 6:30 opstaan, het ontbijt wordt namelijk maar geserveerd tot 8:00… Hebben wij weer ;) Gelukkig wordt het wel weer heerlijk weer! Morgen meer!

Liefs,

Rosanna

&

De rest van de Meedertjes

Foto 1: Lesser three gorges area

Foto 2: Buddha Gorge

Foto 3: Lesser three gorges area

Foto 4: Lesser three gorges area

Foto 5: Lesser three gorges area

Foto 6: Lesser three gorges area

Foto 7: Lesser three gorges area

Foto 8: Lesser three gorges area

Foto 9: Lesser three gorges area

Foto 10: Mini three gorges area

Foto 11: De Fu meisjes met Qing

Foto 12: De Fu meisjes

Foto 13: Jiade

Foto 14: Jiade

Foto 15: Rosanna & Dinah

Foto 16: Dinah

Foto 17: Dinah

Foto 18: Rosanna

Foto 19: Rosanna

Foto 20: Mini three gorges area

Foto 21: Mini three gorges area

Foto 22: Yade

Foto 23: Yade Foto 24: Maya

Foto 25: Maya

Foto 26: Suze

Foto 27: Qing

Foto 28: Qing

Foto 29: Jiade


4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© Rosanna Meeder Photography

THANKS FOR VISITING

“I’m looking for the unexpected. I’m looking for things I’ve never seen before”. – Robert Mapplethorpe

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Flickr Icon
  • White Youtube Icoon
  • White LinkedIn Icon