Zoeken
  • Rosanna Meeder

Dag 16 - Chengdu - Rotterdam

Bijgewerkt: 29 jan 2020


Vandaag was het tijd voor de terugreis. Zoals in de blog van gister al zei, het is nooit leuk als er een einde komt aan leuke en gezellige dingen. Het vreemde is, is dat tijdsbesef volledig verdwijnt als je op reis bent zoals nu. Als je nu aan mij vraagt hoe lang geleden Shanghai is dan zou ik weten dat het 16 dagen is. Gevoelsmatig is het ruim een maand geleden.. in een korte periode van twee weken zie, hoor, ruik, lees en leer je zo ontzettend veel verschillende dingen. En het zijn stuk voor stuk bijzondere momenten en ervaringen.

Aangezien ons vliegtuig pas in de middag vetrok hoefde we niet heel vroeg op te staan. We konden ontbijten tot maximaal half 10 maar werden pas om 11 uur opgehaald. Nog 1,5 uur vrije tijd dus! Josephine, Alexander en ik zijn nog even de wijk in gegaan. Nog even winkeltjes kijken. we liepen een andere kant op dan normaal en ontdekte daar nog een Buddha tempel! We hebben daar van ons laatste geld 3 lotus bloem kaarsen gekocht en gebrand voor de Buddha. Een mooie traditionele afsluiting van een reis en een goed symbool voor een goed terugreis.

Om 11 uur werden we door onze gids Anna opgehaald met de bus om ruim een uur naar het vliegveld toe te rijden. We hadden een buschauffeur… zo erg hadden we t nog niet eerder gehad. Een slokje water nemen was absoluut niet mogelijk, als je de dop van je flesje afdraaide was gelijk de gehele bus + bagage + jijzelf zeiknat. Achja, we zijn nog allemaal heel! Maar ben blij dat het verkeer in Nederland rustiger is.

Op het vliegveld was het eigenlijk wel tijd om te lunchen. Het vliegveld van Chengdu is alleen niet heel groot en zoveel keuze hadden we dus niet. Ook waren de laatste yuans nu echt aangebroken dus we moesten iets goedkoops maar lekkers vinden. Nu hebben ze in china overal (echt overal) heet water punten. Deze zijn gewoon gratis en worden door de chinezen zelf dan ook in grote overvloed gebruikt. We besloten hier gezellig aan mee te doen en kochten bij een supermarktje 5 instant noodles. Het leukste is, als je dat opeet op het vliegveld kijken de chinezen je niet eens raar aan. Het is daar echt de normaalste zaak van de wereld! Zijn we dus toch goed ingeburgerd in die twee weken. Ik bedacht me dat ik ook mijn theeflesje met verse thee bij de hand had, die heb ook gelijk nog maar gevuld!

We stapte netjes op tijd in het vliegtuig, vetrokken op tijd en landde in Nederland dus ook ruim 20 minuten eerder dan gepland. De vlucht zelf verliep heel rustig. We zaten in het nieuwste vliegtuig van KLM, de dreamliner. Er waren stopcontacten, touchscreens, meer beenruimte en hele goed service. Het was echt een genot om met dit vliegtuig terug te kunnen vliegen, gewoon onwijs comfortabel! Het was ook nog eens korter vliegen dan op de heenreis & het filmaanbod was groter. Absoluut niets te klagen dus ;)!

We werden op Schiphol opgehaald door Mirjam en na even een korte update zijn we eigenlijk direct met de trein door gegaan naar Rotterdam. Zo’n dag van +6 uur is dan opeens toch best wel lang. Eenmaal thuis kwam Deborah nog even thee drinken en vertellen hoe onze poezenbeestjes het gehad hadden de afgelopen twee weken. Inmiddels zijn we allemaal al een heel eind uitgepakt en is het tijd voor een lange, lekkere nacht in ons eigen bed. Het weer morgen is perfect om af te kicken van China.

Hopelijk kan ik jullie morgen ook blij maken met de aftermovie van onze reis (die biiiijna af is!!). Voor alle trouwe volgers, dankjewel! Ik hoop dat jullie genoten hebben van alle verhalen. Wij gaan nu lekker nagenieten en diep van binnen China heel erg missen!

Liefs,

Rosanna

&

De rest van de Meedertjes


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© Rosanna Meeder Photography

THANKS FOR VISITING

“I’m looking for the unexpected. I’m looking for things I’ve never seen before”. – Robert Mapplethorpe

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Flickr Icon
  • White Youtube Icoon
  • White LinkedIn Icon